Mi kell egy SUP túrára?

Deszka és lapát – ez elég ahhoz, hogy elkezdhesd a SUP gyakorlását.
Mi kell egy SUP túrára?

Ez a Hawaiiról származó sport a kenuzás és a szörfözés kombinációja. Ennek eredményeként az aktív időtöltés egy meglehetősen egyszerű és elérhető formáját kapjuk, amelyben életkortól függetlenül bárki megtalálhatja a számítását. A lelkes adrenalinvadászok is becserkészhetik a napi izgalomadagjukat az aktivitás jóvoltából. Cikkünkből megtudhatod, mire van szükséged ahhoz, hogy elkezdhess egy életre szóló kalandot ezzel a sporttal.

A Stand Up Paddle (röviden SUP) egy olyan sport, ahol egy szörfszerű deszkára állsz, és egy hosszú lapáttal a kívánt irányba kormányozhatsz. A fő különbség a szörfözéshez képest az, hogy a saját izmaidat használod a SUP-on való mozgáshoz, függetlenül a szél és a hullámok erősségétől. Függetlenül attól, hogy milyen típusú sportoló vagy – akár az adrenalin tüzel, akár inkább a laza úszást és a természetet élvezed –, a SUP lehetővé teszi, hogy a saját preferenciáid szerint valósítsd meg sportcéljaid. A Stand Up Paddle nagyszerű ötlet az egész test hatékony edzéséhez. Ennek köszönhetően a nagy izomcsoportokat, a mozgáskoordinációt és a test egyensúlyát is hatékonyan edzheted. Ugyanakkor ez egy olyan tudomány, amely nem terheli meg az ízületeket. Így bárki, aki nem fél felállni a deszkára, kipróbálhatja magát a Stand Up Paddle-ben. Időseknek és gyerekeknek egyaránt kiváló alternatíva, más vízi sportokhoz képest pedig nagyon könnyű elsajátítani az alapokat. Csak úszni kell tudni. Mint minden más vízi sportnál, a SUP esetében is nagyon valószínű, hogy időnként leesel a deszkáról, ezért könnyedén kell tudni navigálni a vízben, és szükség esetén vissza kell tudni úszni a partra.

Hogy mik a megfelelő felszerelések a SUP gyakorlásához?

A SUP-on való túrázáshoz szükséges felszerelés nem sok elemből áll. Valójában csak egy merev vagy felfújható SUP deszkára és egy SUP evező kellékre van szükséged. Ez pont elég ahhoz, hogy a vízre merészkedj, és megpróbálj a felszínen maradni. Az időjárástól függően azonban mindig ügyelj a megfelelő ruházatra és a biztonsági kiegészítőkre.

  • Tavasz/nyár – fürdőruha, fejfedő és napvédelem.

  • Ősz/tél – búvárruha, neoprén zokni és kesztyű, plusz sapka.

Biztonsági intézkedések: mentőmellény vagy pneumatikus bója (felfújható bója) és lábra rögzíthető póráz, ha azt szeretnéd, hogy esés esetén ne ússzon túl messzire a deszka.

Kapcsolódó cikkek

TOP klubhű focisták

TOP klubhű focisták

A labdarúgás világában sok esetben a pénz irányítja a játékosokat, azonban akadnak olyan futballisták, akiknél nem ez az elsődleges és hosszú éveket képesek lehúzni egy klubnál. Megnéztük kik az európai topligák leghűségesebb játékosai.

Mi kell egy SUP túrára?

Mi kell egy SUP túrára?

Deszka és lapát – ez elég ahhoz, hogy elkezdhesd a SUP gyakorlását.

Így tarthatjuk karban a sporteszközeinket a tavaszi időszakban

Így tarthatjuk karban a sporteszközeinket a tavaszi időszakban

Mint minden eszköz, amit használunk, karbantartást kívánnak a sporteszközök is, és mikor van itt az ideje a karbantartásnak?