Mit érdemes ropogtatni? Íme, a legérdekesebb tények a magvakról

Nasiként is kedveljük őket, ráadásul számos étel összetevői lehetnek. De vajon tudjuk, hogy némelyik mag valójában nem is mag? És mit tartalmaznak egyáltalán?
Mit érdemes ropogtatni? Íme, a legérdekesebb tények a magvakról

Dió

Valójában nem is mag. Gazdag Omega-3 zsírsavakban, amelyeket a test nem tud önmagának előállítani, ezért a keringésre is jó hatással van. A dió a salátában, de kenyérbe sütve is kifejezetten ízletes.

Makadámdió

A magvak királynőjének is nevezik, és tele van telítetlen zsírsavakkal. Jótékonyan befolyásolhatja a koleszterinszintünket. Ráadásul rézben gazdag, ami a kötőszövetek egészségét segíti.

Kesudió

A kesufa gyümölcsének magja kiváló proteinforrás, ezért a vegán konyhában is előszeretettel alkalmazzák a különböző szószok alapanyagaként, illetve a sajt helyett.

Mogyoró

Gazdag a tápanyagokban, a rostokban és a B6 vitaminban, ami az egészséges anyagcseréhez és az idegrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen. Remekül passzol a sütikhez, de a reggeli müzlinket is feldobhatjuk vele.

Pekándió

Valójában csonthéjas gyümölcs, amely tele van az izmok megfelelő működéséért felelős magnéziummal. Emellett vasat tartalmaz, ami sikeresen veszi a fel a harcot a fáradtsággal. Sütiben és pitében is ízletes.

Földimogyoró

Nem a magok, hanem a hüvelyesek közé tartozik! Tartalmaz Omega 3-zsírsavakat, igaz, nem olyan mennyiségben, mint a “valódi” magvak. Ennek ellenére is finom, akár pácot készítünk belőle, akár ázsiai ételek, például curry vagy pad thai összetevőjeként használjuk fel.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

A meditáció 5 előnye

A meditáció 5 előnye

Bár sokan úgy gondolják, hogy a meditáció segít nekik abban, hogy nyugodtabbak és koncentráltabbak legyenek, meglepődve tapasztalhatják, hogy a meditációnak valójában pozitív előnyei is lehetnek.

Mit érdemes ropogtatni? Íme, a legérdekesebb tények a magvakról

Mit érdemes ropogtatni? Íme, a legérdekesebb tények a magvakról

Tudtad például, hogy az egyik nagy kedvencünk nem is tartozik a magvak közé?

Az egészséges szem titka

Az egészséges szem titka

Alapvetően mindenki, ahogy idősödik, végigmegy azon a fázison, hogy homályosan látja az olvasnivalót, kinyújtja a kezét, így már jól látja, de egy idő után már rövid lesz a keze, és elkezdődik a szemüveggel kapcsolatos tortúra. Először csak olvasó kell, m